Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

– och Anna Kjellberg trea i regattan på Marstrand

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i matcher mot danskan Lotte Meldgaard Pedersen. Anna Kjellberg och hennes besättning tog tredjeplatsen i ett helsvenskt möte mot Caroline Sylvan.

Det var sol och lätta vindar på tävlingsarenan under förmiddagen när finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy avgjordes i bäst av fem matcher. Meldgaard och Roble (USA) seglade mycket jämt men det var dansk fördel inför den fjärde matchen där Meldgaard tog ledningen. Roble kom tillbaks på den sista sträckan innan mål och tvingade fram en femte och avgörande duell. Där kom Amerikanskan iväg bäst och kontrollerade matchen från start till mål. 
– Det känns grymt, vi var verkligen ställda mot väggen i den fjärde matchen men det var då vi hittade rätt rytm i vår segling. Vi visste att vi hade bra fart och manövrar, starterna funkade inte som vi ville i början men i den sista matchen lyckades vi komma på rätt sida av Lotte direkt, säger Stephanie Roble.

Matchen om tredjepriset var ett derby mellan två GKSS-lag i bäst av tre matcher. Caroline Sylvan och hennes New Sweden Match Racing Team tog ledningen i den första matchen, Anna Kjellberg kvitterade och efter en bra start i den tredje och avgörande seglingen drog Kjellberg ifrån på den första kryssen och skaffade ett övertag som hon kunde utöka fram till mållinjen. 
– Vi fick bra starter vilket är avgörande när det är lätta vindar. Vi har seglat bra hela veckan och det har gått över förväntan med tanke på att lagetuppsättningen är ny. Det finns en del detaljer att jobba på men jag tycker att vi är väl värda den här tredjeplatsen, säger Anna Kjellberg.

Stena Match Cup Sweden 2013 Women's Trophy - Final
Stephanie Roble (USA) - Lotte Meldgaard (DEN) 3-2
Stena Match Cup Sweden 2013 Women's Trophy - Petit Final 
Caroline Sylvan (SVE) - Anna Kjellberg (SVE) 1-2

Under eftermiddagen seglas finalen i herrtävlingen där Björn Hansen och hans eWork Sailing Team har chans att försvara sin mästartitel i Stena Match Cup Sweden.

Högupplösta bilder för redaktionell användning hittas på vårt Media Room på www.stenamatchcupsweden.com FOTO: DAN LJUNGSVIK

Stena Match Cup Sweden på Facebook 
Stena Match Cup Sweden på Twitter 
Sailing Sweden, officiell blogg för Stena Match Cup Sweden

För mer information, kontakta:
Fabian Bengtsson, Press Officer Brandspot
0704‐59 72 12
fabian@brandspot.com
www.stenamatchcupsweden.com

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...