Hansen klar för semifinal på Marstrand

- tre svenska lag seglar semifinal i Stena Match Cup Sweden

Björn Hansen och hans eWork Sailing Team vände ett tungt underläge i dagens kvartsfinaler på Marstrand och är nu klara för semifinal. Svensklaget imponerade stort genom att vinna tre raka matcher mot nyzeeländaren Adam Minoprio. 
– Det är fantastiskt att vara i semifinal och det känns som att vi kommit igen efter en dålig inledning på säsongen, säger Björn Hansen.

Det regerande mästarlaget i Stena Match Cup Sweden var ställda mot väggen efter två matcher där de tappat ledningen mot Adam Minoprio, vinnaren av världscupen 2009. De laddade om vann den första måstematchen men tjuvstartade därefter i match fyra vilket gav Minoprio en klar ledning vid den första vändningen. Hansen var då så gott som uträknad med kom tillbaks och kvitterade matchen till 2 – 2. I den sista och avgörande duellen fick svensklaget en bra start och kontrollerade matchen från start till mål.
– Jag tror att det var vår comeback i fjärde matchen som knäckte dem. Sedan fick vi en bra start och även om Minoprio var hack i häl lyckades vi göra ett avgörande ryck vid den andra rundningen, säger Hansen som tror på hårda matcher i semifinalerna imorgon eftermiddag då hans lag ställs mot veckans stora utropstecken Simone Ferrarese från Itlaien.
– Han har inlett tävlingen starkt och brukar vanligtvis behålla den formen men jag ser fram emot matchen och perfekta förutsättningarna i morgon med sol, 30 grader och hårda vindar.
eWork Sailing Team vann VM-silver i matchracing 2012 men har haft en tung inlending på årets säsong. De fyra lag som nu ligger i topp i världscupen har redan slagits ut ur Stena Match Cup Sweden och Hansen har därför ett läge att ta igen viktiga poäng inför de tre återstående deltävlingarna. 

Stena Sailing Team med Johnie Berntsson som skeppare seglade väldigt bra under dagen och tvingade Phil Robertson (NZL) till en femte och avgörande kvartsfinalmatch. Där fick de en bra start men Robertson slog tillbaka och vann. Keith Swinton (AUS), som seglar med två svenskar i besättningen, imponerade stort när hans lag vann mot den regerande världsmästaren Ian Williams. Imorgon seglas semifinalerna i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy på förmiddagen och där har både Anna Kjellbergs och Caroline Sylvans lag tagit en plats i var sin match. På efetrmiddagen avgörs vilka herrlag som går till lördagens finalseglingar.

Stena Match Cup Sweden Women's Trophy 2013
Stephanie Roble (USA) - Caroline Sylvan (SVE)
Anna Kjellberg (SVE) - Lotte Meldgaard (DEN)

Semifinaler Stena Match Cup Sweden Open Class:
Simone Ferrarese (ITA) – Björn Hansen (SWE)
Phil Robertsson (NZL) – Keith Swinton (AUS)

Kvartfinaler Stena Match Cup Sweden Open Class:
Simone Ferrarese (ITA) – Staffan Lindberg (FIN) 3-2
Phil Robertsson (NZL) – Johnie Berntsson (SWE) 3-2
Ian Williams (GBR) – Keith Swinton (AUS) 1-3
Björn Hansen (SWE) – Adam Minoprio (NZL) 3-2

SMCS13_DL-1510 - Björn Hansen Bild: Dan Ljungsvik
SMCS13_DL-1450 - Johnie Berntsson Bild: Dan Ljungsvik
Högupplösta bilder finns på Media Room finns på www.stenamatchcupsweden.com

Stena Match Cup Sweden på Facebook 
Stena Match Cup Sweden på Twitter 
Sailing Sweden, officiell blogg för Stena Match Cup Sweden

För mer information, kontakta:
Fabian Bengtsson, Presschef Stena Match Cup Sweden
fabian@brandspot.com
0704-59 72 12

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...