Hansen till final i Stena Match Cup Sweden

– dramatik och hård vind under dagens seglingar på Marstrand

Björn Hansen och hans eWork Sailing Team tog sig idag till final i Stena Match Cup Sweden för tredje året i rad. De regerande mästarna besegrade det unga italienska stjärnskottet Simone Ferrarese med besättning med 3-2 i täta dueller och hård vind.

Det var publikfriande semifinalmatcher idag på Marstrand med vindar på upp mot 15 meter/ sekund och solsken på tävlingsarenan. Besättningarna fick slita hårt på kryssarna och kämpa med att hålla koll på spinnakern på undanvindarna.
I de första två matcherna skaffade Björn Hansen ett tidigt övertag och kunde behålla sin ledning även om Ferrarese, som seglade aggressivt lyckades bättre med att surfa på de stora vågorna. Ferrarese tog då över initiativet, vann två raka matcher och tvingade fram en femte och avgörande duell. Där kopplade Hansen greppet när det italienska laget fick dubbla straff i starten.
– Det var skönt att kunna knyta ihop säcken i det sista racet och vi är otroligt glada över att vara i final på Marstrand igen. Vi har fått jobba hårt ute på havet idag och det är lagets slit ombord som varit avgörande. Nu ska vi ge allt vi har i finalen, säger Hansen. 

I herrtävlingens andra semifinal, mellan Ketih Swinton (AUS) och Phil Robertson (NZL), imponerade Robertsons lag med trygga vinster i de två inledande matcherna. Med kniven mot strupen tog Swinton ledningen i den följande måstematchen men i en dramatisk sista rundingen innan mål tappade de spinnakern i vattnet och Robertson kunde defilera in i mål.

Två svenska lag seglade under förmiddagen semifinal i Sten Match Cup Sweden Women’s Trophy. Det var fördel för Anna Kjellbergs lag i semifinalen mot Lotte Meldgaard Pedersen (DAN) efter tre matcher men danskan kom tillbaks. Kjellberg fick problem med spinnakern i slutet på den avgörande matchen och tappade sin ledning till danskan.
– Det känns tomt och lite som att som att vi gav bort segern. Jag tycker att vi stundtals seglade mycket bättre det danska laget men vi hade lite för många misstag ombord för att det skulle räcka hela vägen, säger Anna Kjellberg som imorgon möter Caroline Sylvan och hennes lag i match om tredjepris. 
Sylvan och hennes besättning hade svårt med starterna i sin semifinal mot Stephanie Roble (USA) och förlorade med 3-1. Finalseglingarna avgörs i bäst av fem matcher, damerna på förmiddagen och herrarna på eftermiddagen.

Resultat
Semifinaler - Semifinaler Stena Match Cup Sweden Open Class 

Simone Ferrarese (ITA) – Björn Hansen (SWE) 2-3
Phil Robertsson (NZL) – Keith Swinton (AUS) 3-0

Resultat Semifinaler - Stena Match Cup Sweden Women's Trophy 2013
Stephanie Roble (USA) - Caroline Sylvan (SVE) 3-1
Anna Kjellberg (SVE) - Lotte Meldgaard (DEN) 2-3

Högupplösta bilder för redaktionel användning hittas i Media Room på www.stenamatchcupsweden.com 

Stena Match Cup Sweden på Facebook 
Stena Match Cup Sweden på Twitter 
Sailing Sweden, officiell blogg för Stena Match Cup Sweden

För mer information, kontakta:
Fabian Bengtsson, Press Officer Brandspot

0704‐59 72 12
fabian@brandspot.com
www.stenamatchcupsweden.com

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...