Pressinbjudan: Stena Match Cup Sweden 1-6 juli 2013

Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar, startade i maj och Stena Match Cup Sweden är den tredje deltävlingen under året. Två svenskar är med i världscupen, Björn Hansen's lag som vann VM-silver 2012 och är regerande mästare av Stena Match Cup Sweden samt västkustseglaren Johnie Berntsson och hans Stena Sailing Team som har öppnat säsongen starkt och ligger på en femteplats i tabellen. 

Även i damtävlingen finns det svenska hemmafavoriter, Anna Kjellberg som seglade OS i London och framtidshoppet Carolin Sylvan har med sig var sitt lag till Marstrand. De ställs bland annat mot världstvåan Katarina Skudina från Ryssland som vann Stena Match Cup 2010.

För senaste nytt, besök vårt Media Room på www.stenamatchcupsweden.com!

Veckoschema Stena Match Cup Sweden 1-6 juli 2013
Måndag–onsdag:Grundomgång, Open Class och Women’s Class
Torsdag: Kvartsfinaler, Open Class samt Childhood Race
Fredag: Semifinaler, Open Class och Women’s Class
Lördag: Final, Open Class och Women’s Class

Under evenemanget sker en lång rad aktiviteter på Marstrand, bland annat Childhood Race där svenska och internationella celebriteter deltar i en välgörenhetssegling tillsammans med elitseglarna från den stora regattan. Det finns också möjligheter att besöka och bevaka Innovation Forum, ett seminarium som varje år lockar stort intresse med välkända talare.

Press Office hittar du på Hotell Maritime till vänster när du går av färjan på Marstrandsön. Där får du information, resultat, internetuppkoppling och presservice från kontorets personal. Vill du bevaka evenemanget från sjön har du möjlighet att komma ut på pressbåtar varje dag under veckan. Vi kan också hjälpa till med särskilda intervju- och reportageförfrågningar som din redaktion har.

För att underlätta för dig som journalist och fotograf ber vi dig att gå till länken för ackreditering och fylla i alla uppgifter.

Klicka här för ackreditering till Stena Match Cup Sweden 2013!

Under veckan kan du få tillgång till högklassiga seglingsbilder tagna av vår fotograf Dan Ljungsvik för fri pressanvändning. Vi kan också förse er med högupplöst video för fri användning via TV och webb. Press Office kommer också löpande att distribuera tävlingsreferat och resultat. 

Följ oss på: 

Facebook: facebook.com/stenamatchcupsweden
Twitter: @StenaMatchCup
Blogg: www.sailingsweden.se

Vänliga hälsningar/
Fabian Bengtsson
Presschef Stena Match Cup Sweden
E:fabian@brandspot.com
T +46 0704 59 72 12
S: fabian.bengtsson

 

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...