Pressinbjudan: Välkommen till stjärnspäckad kändissegling på Marstrand

- Childhood Race den 4 juli under Stena Match Cup Sweden

Snart är det dags för västkustens stora seglarfest Stena Match Cup Sweden. En av evenemangets höjdpunkter är Childhood Race - där celebriteter deltar i en kappsegling för välgörenhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plats: Marstrand
Tid: 4 juli 2013, kl. 15:00 - 17:00

Vid Stena Match cup Sweden den 4 juli kommer kändisar och proffsseglare att segla till förmån för The Childhood Foundation. Initiativet kallas Childhood Race och arrangeras för sjätte året i rad ute på Marstrand. Tävlingen avgörs i två korta seglingsrace runt en bana och de deltagande kändisarna – än så länge hemliga – kommer att segla på båtar ledda av elitseglarna från den stora regattan på Marstrand.

Vid racet kommer de totalt åtta båtarna att starta samtidigt för att segla mot en boj och plocka upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna.

Ett urval av tidigare deltagare i Childhood Race:
H.K.H. Prinsessan Madeleine
Henke Lundqvist, Hockeyspelare New York Rangers
Marcus Samuelsson, Stjärnkock
Anja Pärson, Skidåkare
Marcus Allbäck, Fotbollsproffs
Peter Jöback, Artist
Carola Häggkvist, Artist
Ulf Ekberg, Artist Ace of Base
Stefan Sauk, Skådespelare
Molly Nutley, Skådespelerska

Som medierepresentant är du och din redaktion varmt välkommen till Marstrand torsdagen den 4 juli för att bevaka Childhood Race. Det finns tillfälle för fotografering av deltagarna och för intervjuer i samband med att de går på och av tävlingsbåtarna. Då båtarna ligger uppradade på en specialbyggd ponton-brygga ges även goda möjligheter att fota på nära håll.

Det finns också möjligheter att bevaka och fotografera Childhood Race från pressbåtar på havet och om man är ute i god tid går det att reservera platser ombord på någon av tävlingsbåtarna.

För att underlätta för dig som journalist och fotograf ber vi dig att gå till länken nedan för ackreditering och fylla i alla uppgifter.
http://matchcup.evitbe.com/start/profile.asp?action=createnew&code=UQHQGN

Du kan få tillgång till högklassiga seglingsbilder tagna av vår fotograf Dan Ljungsvik för fri pressanvändning. Vi kan också förse er med högupplöst video för fri användning via TV och webb. Press Office kommer också löpande att distribuera tävlingsreferat och resultat. 


För senaste nytt, besök vårt Media Room på www.stenamatchcupsweden.com!

The Childhood Foundation
The Childhood Foundation är officiell välgörenhetsorganisation för Stena Match Cup Sweden vilket innebär att Childhood står som värdar för näringslivsseminariet Innovation Forum och kändisseglingen Childhood Race. De är dessutom är delaktiga i Stena Match Cup Swedens avdelning för barn, Kid’s Corner. Samtliga av evenemangets sponsorer är med och ger ekonomiskt bidrag till Childhood och 2012 blev det sammanlagt 475 000 kronor.

Följ oss på: 

Hemsida: www.stenamatchcupsweden.com
Twitter: @StenaMatchCup
Blogg: www.sailingsweden.se

För mer information kontakta:
Fabian Bengtsson - Presschef Stena Match Cup Sweden
E:fabian@brandspot.com
T +46 0704 59 72 12
S: fabian.bengtsson

 

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...