Simone Ferrarese får wildcard till Stena Match Cup Sweden

- italienskt stjärnskott kommer till Marstrand

Matchracingskepparen Simone Ferrarese och hans besättning får det sista wildcardet till att delta i herrtävlingen i Stena Match Cup Sweden. Den lovande italienaren kommer till Marstrand med stort självförtroende efter seger i Congressional Cup och en andraplats i EM.

När Simone Ferrarese nu tar plats i starfältet i Stena Match Cup Swedens Open Class är alla tolv platser i tävlingen tagna. Den 24 år gamla Italienaren har trotts sin unga ålder hunnit skaffa sig fina meriter och under 2013 imponerat stort. I april vann han den klassiska matchracingregattan Congressional Cup i Long Beach, Kalifornien genom att besegra den regerande världsmästaren Ian Williams i semifinalen och den rutinerade skepparen Ed Baird i finalen.
– Vi tyckte mycket om att segla i Marstrand förra året även om vi inte var nöjda med resultatet. Vi hoppas att vi gör bättre ifrån oss i år och vi har mer självförtroende nu efter vinsten i Congressional Cup som var ett fantastiskt resultat för laget. Båtarna vi använde där är också lika DS37:orna vi kommer segla med i Marstrand, säger Simone Ferrarese.


Foto: AWMRT

2012 hade Ferrarese och hans lag ett tourkort i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar, och tävlade i Stena Match Cup Sweden där de nådde en ?? plats. I år är laget utan tourkort och Stena Match Cup Sweden blir deras första världscuptävling 2013. Många förvånades över deras framgång i Kalifornien men Ferrarese följde senare upp bragden med en andraplats i EM som avgjordes i Sankt Petersburg i maj. När han nu fått ett wildcard till att tävla i Marstrand kommer han och laget göra allt för att överaska publiken på klipporna.
– Självklart vill vi förvåna alla igen. Det här är vårt bästa år hittills och även om vi seglar färre världscuptävlingar är vi riktigt fokuserade kommer ha mer energi i varje tävling vi ger oss in i. Vi kommer att kämpa stenhårt för att imponera alla när vi kommer till Sverige, avslutar Simone Ferrarese.

Line-Up Stena Match Cup Sweden, Open Class:

Ian Williams (GBR) 
Björn Hansen (SWE) 
Phil Robertson (NZL) 
Keith Swinton (AUS) 
Pierre-Antoine Morvan (FRA) 
Johnie Berntsson (SWE) 
Taylor Canfied (USA) 
Adam Minoprio (NZL) 
Mathieu Richard (FRA)  
Simone Ferrarese (ITA)
Staffan Lindberg (FIN)
Henrik Eyermann (SWE)

 

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...