Svenskar närmar sig kvartfinal på Marstrand

- Anna Kjellberg leder Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Flera svenska lag har chans till avancemang i Stena Match Cup Sweden. Anna Kjellberg och hennes lag vann idag sina två matcher och även Caroline Sylvan har just nu en plats i semifinal. Björn Hansens ligger fyra efter imponerande segling på eftermiddagen.

Stephanie Roble (USA) med besättning gjorde idag entré i damtävlingen och inledde med tre vinster. Det var först när hon ställdes mot hemmafavoriten Anna Kjellberg som hon tappade poäng i en tuff match där Kjellberg lyckades manövrera ut amerikanskan.
– Det har varit en lång dag med många race men vi har seglat bra, besättningsarbetet fungerar och vi är väldigt nöjda. Roble och hennes lag seglar aggressivt så vi var tvungna att sätta hårt mot hårt i den matchen, säger Anna Kjellberg som avslutade dagen med ytterligare en vinst i GKSS-derbyt mot Anna Kjellberg.

Det har varit en blåsig dag på Marstrand men på eftermiddagen sken solen över seglingsarenan. Björn Hansen och hans besättning ligger just nu på en fjärdeplats med två seglingar kvar i morgon. Det regerande mästarlaget i Stena Match Cup Sweden inledde dagen med två förluster och ställdes sedan mot Adam Minoprio (NZL), världsmästare 2009. Nyzeeländaren tog kommandot i starten men Hansen låg hack i häl och tryckte sig förbi i en duell vid den andra rundningen där Minoprio drog på sig ett straff. I en jämn slutspurt lyckades svensken hålla undan fram till mållinjen. Hansen verkar ha hittat formen och avlutade dagen med segrar mot Keith Swinton (AUS) och Mathieu Richard (FRA) som just nu leder Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar.
– Vi hade en tuff start och är inte nöjda med hur vi seglade på förmiddagen men vi tog igen det och har nu ett bra läge att ta oss till kvartsfinal. Väl där kan allting hända och jag tycker att det är de andra som ska känna press för vi har vunnit här på Marstrand två gånger, säger Hansen.

Johnie Berntsson och hans Stena Sailing Team ligger just nu på en nionde plats och har Keith Swinton och Adam Minoprio kvar att möta imorgon. Det kommer att bli en kamp om att nå kvartsfinal eftersom flera lag ligger på samma poäng men Stena Sailing Team har fortfarande goda chanser till avancemang. Henrik Eyermann som vann en kvalplats till Marstrand genom GKSS Spring Cup har förlorat samtliga sina matcher. I topp ligger Simone Ferrarese (ITA) och Phil Robertson (NZL) i delad ledning och de har hittils bara förlorat var sin match.
Caroline Sylvan har förlorat två matcher under dagen men tack vare en stark inledning igår ligger hon just nu på en semifinalplats med tre matcher kvar att segla imorgon.

Stena Match Cup Sweden Women's Trophy 2013
Anna Kjellberg (SVE) 4 - 1: 4
Stephanie Roble (USA) 3 - 1: 3
Lotte Meldgaard (DEN) 3 - 2: 3
Caroline Sylvan (SVE) 2 - 3: 2
- - -
Anna Kjellgren (SVE) 0 - 5: 0 

Stena Match Cup Sweden 2013 Open Class:
Simone Ferrarese (ITA) 7 - 1: 7
Phil Robertson (NZL) 7 - 1: 7
Ian Williams (GBR) 5 - 3: 5
Björn Hansen (SVE) 5 - 4: 5
Adam Minoprio (NZL) 5 - 3: 5
Pierre-Antoine Morvan (FRA) 4 - 5: 4
Mathieu Richard (FRA) 4 - 4: 4
Staffan Lindberg (FIN) 4 - 5: 4
- - -
Johnie Berntsson (SVE)  4 - 5: 3,5
Keith Swinton (AUS) 3 - 5: 3
Taylor Canfied (USA) 2 - 5: 2
Henrik Eyermann (SVE) 0 - 9: 0

Stena Match Cup Sweden seglas på Marstrand den 1-6 juli. Från onsdag till fredag seglas grundomgången där de bästa lagen går vidare till kvartsfinal och senare semifinal och final. Finalerna i både damtävlingen och herrtävlingen seglas på lördag.

Foto: Dan Ljungsvik
Högupplösta bilder hittas på Media Room på www.stenamatchcupsweden.com 

Stena Match Cup Sweden på Facebook 
Stena Match Cup Sweden på Twitter 
Sailing Sweden, officiell blogg för Stena Match Cup Sweden

För mer information, kontakta:
Fabian Bengtsson, Press Officer Brandspot

0704‐59 72 12
fabian@brandspot.com
www.stenamatchcupsweden.com

Media Contact

Fabian Bengtsson
Press Officer
+46 (0) 704 59 72 12

Media Contacts

Fabian Bengtsson
0046 704 59 72 12

Recent Releases

Aug 19, 2013 12:55:00 AM

Stena Match Cup Sweden Videos Playlist

Playlist of videos from Stena Match Cup Sweden 2013 produced by the Alpari World Match Racing Tour.
Jul 6, 2013 8:33:00 AM

Historisk seger för Hansen på Marstrand

Seglaren Björn Hansen och hans eWork Sailing Team lyckades med ytterligare en mirakulös vänding i Stena Match Cup Sweden. Efter ...
Jul 6, 2013 4:23:00 AM

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i ...